Gyermekrajzok a falon? Miért is ne?!

Ugye, a te szüleid is féltve őrizgették első rajzaidat, amiket hazahoztál az óvodából? Talán a szoba falára is kitették? Vagy a konyhát díszítette a műalkotás?


Emlékszel, milyen büszkén és csillogó szemekkel nézted újra és újra a “nagy művet”? 

“Ezt ÉN csináltam, és anyu büszke rám? - gondoltad - … mert nyilván szép, hiszen anyu azért  rakta fő helyre, rögtön a nyaralásról készült kedvenc képe mellé! A vendégek is ezt látják meg először… Lilla néni is a múltkor megkérdezte, hogy ki festette ezt a szép képet és örömtől sugárzó, boldog arccal mondta el, hogy én… Én, aki nemrég még a ceruzát is alig bírtam megfogni…”


Miért ne élhetné át ezt akár a te gyermeked is?


Mint megannyi szülő, nagynéni, nagybácsi, rokon, talán te is szeretnéd, ha a család büszkesége ilyen ragyogó szemekkel tekintene a falra, ahonnan az ő első, saját készítésű rajza néz vissza rá


Legyen az egy állatfigura, egy kirándulás emléke, egy szuperhős, a gyerekek szívesen rajzolnak, a szülők szívesen nézik. Ez így volt és lesz, amíg világ a világ! Lehet, hogy némi kritikával illetik a szülők az elkészült rajzot, de az biztos, hogy gyermekük első ceruza- vagy ecsetvonásait úgy nézik, mintha legalábbis Picasso rajzolta volna. Talán látják is benne a jövő eljövendő festőtalentumát… 


Lehet az rajz, zsírkréta-alkotás, festmény vagy pracli-kép is (ujjal vagy tenyérlenyomattal “festett” mű), a szülők, nagyszülők bizonyára örömmel nézegetik a nappali falán.


Apropó nagyszülők!

Melyik nagyi ne szeretné, hogy CSAK NEKI legyen egy olyan “festménye” a falon, ami senki másnak nincs? Amit csak neki készített, alkotott meg a kis unokája. Melyik nagyszülő nem lenne büszke és mutatná a kedvenc (?) szomszédasszonyának, hogy “milyen ügyes és milyen nagy már Petike és mennyire ügyesen rajzolja le a kiskutyát is”! (... holott az egy őzike lett volna - Petike szerint legalábbis! :) ) Petike is büszke magára, hogy a Lilaruhás nő goblein-képe mellett az ő műve is kikerült a falra! Amikor pedig már Petike Péter lesz, talán könny szökik a szemébe, amikor rég elhunyt nagymamája szobájának faláról leveszi azt az őzet ábrázoló, gyermekkezek gyártotta művet, megsimitja a poros vásznat, és ismét csak megmosolyogja, hogy nagyiját milyen határozottan javította ki,  amikor Rozi néninek megmutatta Buksi kutya rajzát, hogy az nem is kutya, hanem őzike… 



S miért lehet fontos neked ez az írás akkor is, ha (még) nincs gyermeked?


Közeledik valami jeles családi ünnep? Szülinap, névnap, évforduló? Netán csak karácsonyra szeretnél jóelőre gondolkodni? Szép ajándék minden családnak, ha csemetéjük első rajza volna faliképen látható és a kicsi kincsük kicsi mancsának nyomai díszítenék azt a falat (ezúttal nem egy fehér falon zsírkréta-folt formájában!).


Tipp: fogj össze a család gyermekével, készíttess szüleinek “titokban” egy alkotást és legyen közös ajándék tőletek az anyának, apának!



Hogyan tudod mindezt kivitelezni 4 lépésben?


  1. Vedd elő a gyermekrajzot.
  2. Terítsd ki szépen, hogy gyűrődésmentes legyen.
  3. Készíts róla - akár egy jobb telefonnal - egy jó minőségű, nagy felbontású képet.
  4. Küldd el nekünk a rendelésben.

Megrendelés ITT