Vászonképek

Vászonkép vagy vászonfotó? - Mi a különbség?

Alapvetően a vászonkép az egy vakrámára feszített alkotás / termék, a vászonfotó pedig csak egy vászonnyomat, ami nincs felfeszítve.
A legtöbb úgy gondolják, hogy ez a két dolog nem különbözik egymástól. Az igazság az, hogy az internetes keresés során sem találhat rá a valódi jelentés tartalmakra az, akit ez érdekel, csak nagy nehezen. A lényeg tehát az, hogy a vászonkép és a vászonfotó ugyanaz, csak az a kérdés, hogy fel van-e vakrámára feszítve vagy sem. Ezt azért fontos tudni, mert a vakrámára feszítés egy plusz művelet és ha megrendelsz tőlünk egy képet, akkor tisztában kell lenni a két fogalom közötti különbséggel.



Vászonkép több fotóról - montázs


Egy vászonképre több fotó is rákerülhet, ezt hívják montázsnak. A montázs készítés lényege, hogy az általad kitalált méretre több fotót is összeilleszthetsz. 

Montázs készítésének lépései:

  1. Válogasd ki kedvenc fotóidat.
  2. Találd ki, hogy melyik kép hol legyen. 
  3. Határozd meg az egyes képek méretet, mert természetesen lehetnek különböző méretűek, pl. a középső kép nagyobb, a többi ami körülveszi kisebb.
  4. Döntsd el, hogy akarsz-a képek között helyet hagyni vagy egymásra akarod csúsztatni őket? 
  5. Használj szerkesztőt a megfelelő kép kialakításhoz.

Ha elakadnál, mégsem sikerül olyanra elkészíteni a montázst, amilyenre megálmodtad, keress minket nyugodtan, megoldjuk az elképzelésedet, neked már csak a kész alkotást kell a kezedbe venni. 😊


Több részes vászonképek

Egy kép - több részben. Az utóbbi évek nagy divatja lett ez a megoldás.Nem csoda, igazi klasszisok születnek és valóban jól mutat egy ilyen saját képes vagy kiválasztott képes dekoráció egy szoba falán. Sokan szeretnének 3, 4 vagy 5 részes vászonképet saját fotójukból.


Mit kell tenned?


Válaszd ki a kedvenc fotódat vagy képet, amit szeretnél a faladon látni.

Döntsd el, hogy hány részes képet szeretnél! Nincsen határ. Annyi részre bonthatod a képedet, ahányra szeretnéd.

Döntsd el, hogy milyen elrendezésű legyen a kép! Nem muszáj három egyforma részre osztani a képedet, lehet szabálytalanul is elválasztani egymástól a kép részeit, ill. csúsztatott formákat is ki lehet alakítani.

A képzeleted szab határt, hogy milyen lesz ez a remekmű a faladon. Mi segítünk a mindenben, ha szükséged van rá, akkor meg is tervezzük a részleteket. 





Szöveges vászonkép


Készíthetsz szöveges vászonképet is, ha szeretnél. Ez is egy lehetőség, amellyel  még inkább kifejezheted érzéseidet :)

Teendők:

  1. Válaszd ki kedvenc képedet
  2. Válassz egy szöveget
  3. Képzeld el az elrendezést
  4. És mi megvalósítjuk az elképzelésedet!

Bármilyen képet is szeretnél, mi mindenben segítünk, hogy a legtökéletesebb ajándékot adhasd át szeretteidnek vagy akár saját magadnak! Rendeld meg a legklasszabb fali dekorációt ma! :)