Csak a szerelmünket ajándékozhatjuk meg Valentinkor?

A Valentin-nap a szerelmesek napja… De mit tegyen az, akinek nincs párja? Neki nincs joga az ünnepléshez?

Szögezzük le: ünnepelni, kedvesnek lenni, másoknak örömet okozni minden nap van lehetőség, akár egy szimpla hétfőből is lehet ünnepnapot csinálni. A lényeg, hogy az “ünnepeltnek” jólessen, amit teszünk, amit ajándékba adunk és érzi a szeretetet, illetve azt, hogy fontos számunkra.

Nehéz belegondolni is, milyen, ha körülöttünk csak zajlik az ünnep, árad a szeretet, a szivecskék, mi pedig épp - bármiféle okból is - a magány rettenetes ürességét érezzük… Mintha elvették volna tőlünk azt a jogot, hogy boldogok legyünk.

De súgunk valamit: a boldogság kék madarát - ami lehet, hogy még csak világoskék - magunkban kell keresni, AKARNI kell boldognak lenni. Ehhez adunk néhány tippet:

  1. Ajándékozd meg egy rokonod!

Nemcsak a szerelmet, hanem - egy picit átvitt értelemben - a családot is lehet ünnepelni. Mej el szüleidhez, keresd fel a nagynénédet, egy rég látott unokatesót vagy akár egy még távolabbi rokont, akit esetleg csak a gyermekkorodból ismersz. Írj neki, hívd fel, ha tudod, látogasd meg személyesen (persze, ne váratlanul!). Idézzétek fel együtt a közös emlékeket, igyatok meg egy kávét vagy teát és ne felejts el egy sütit is vinni!

  1. Ünnepeld a barátságot!

Ha van egy olyan legjobb barátod, akinek nagyra értékeled a barátságát, kifejezheted ezen a napon. Írj egy pici kártyát és lepd meg egy desszerttel vagy bármi olyan csemegével, amit tudod, hogy nagyon szeret. 

PS: azért arra vigyázz, hogy ha neki van párja, ne épp akkor állíts be, amikor ők ünnepelnek!

  1. Titkos szerelem

Valakiért rajongsz? Szeretnél összejönni vele? Most itt az ideje, megvallhatod! Küldj neki egy üzenetet azzal a szöveggel, hogy “Lehetek a Valentinod?” (ha fiú vagy) vagy “Legyél a Valentinom!” (ha lány vagy)! Ezt az üzenetet - a hagyomány szerint - nem szokták aláírni, de ha úgy gondolod, hogy egyértelmű üzenetet szeretnél küldeni, akkor írd nyugodtan alá! Elvégre a szerelemért mindent szabad! 

PRO TIPP: Ha bármelyik fenti tippünk mellett döntesz, a tuti befutó egy közös kép a Valentin-napi keretünkkel! Minél régebbi a fotó, annál nagyobbat fog szólni az ajándék! Úgyhogy áss az archívum vagy az albumok mélyére és mi elkészítjük a tökéletes meglepit!