Zita története

Zita tíz éves házassági évfordulójukon lepte meg a férjét az általunk vászonra „festett” esküvői képükkel. Ő meséli el rendelése történetét.

 

„Tíz évvel ezelőtt mondtuk ki a boldogító igent. Tíz évnyi nevetés, könnyek, kihívások és sikerek. Az első gyermekünk első szava, a nagy karácsonyi vacsorák és a nyári hajnalok, amikor a teraszon sütöttük a palacsintákat. Tíz év boldogság, és azt akartam, hogy ennek az első ünnepi lépését, esküvői fotónkat megörökítsük a mi stílusunkban a hálószobánk falán is.

A 10. évforduló nem hétköznapi évforduló. Ez a tizedik évünk, és úgy éreztem, megérdemel egy különleges megünneplést. Munkahelyemen említettem a kolléganőknek, mit tervezek, de csak klasszikus ötleteket kaptam, minthogy főzzek neki finom vacsorát és „hívjam meg” gyertyafényes vacsorára, vagy hogy vegyek neki egy üveg nagyon minőségi bort... de ezek az ötletek nem igazán tetszettek. Azon a délután zumbára is mentem, ahol szintén elmeséltem a dilemmámat. Az egyik társam Noémi, rögtön fel is kiáltott: „A legtutibb évfordulós aji a Masterpiece által készített egyedi vászonkép!” Persze fogalmam sem volt, mi is ez, hiszen nem vagyok nagy interneten rendelős típus... de azért kigugliztam és rá is találtam a masterpiece.hu weboldalra.

Ahogy a weboldal kínálatait vizslattam, egyre inkább körvonalazódott az egyedi és általam elképzelt ajándék Zénónak.

A kép, amit elképzeltem, nem volt egy hagyományos téglalap alakú vászonkép. Nem. Az én történetem nem egyenes vonalakkal jellemezhető, és nem is egyenes keretbe akartam zárni. Azt akartam, hogy a képünk is olyan legyen, mint a mi kapcsolatunk: különleges, egyedi és szokatlan.

Tehát kitaláltam, hogy egy hatszög alakú vászonkép lesz az ajándék. A hat oldal azt szimbolizálná, hogy két ember, két pálya, két sors összefonódik egy közös életben. A hat oldal azt mutatná be, hogy a mi történetünk nem egyenletes, hanem tele van kihívásokkal, és mégis olyan gyönyörű, mint egy festmény.

A rendelés folyamata izgalmas volt. Az online szerkesztőben lehetőségem volt feltölteni a saját képünket, és kiválasztani a hatszög alakot. Kiválasztottam a méretet, és még azt is beállíthattam, hogy a kép milyen módon legyen vászonra húzva. Tudom, hogy vannak, akik a hagyományos kereteket részesítik előnyben, de nekem a hatszög volt a tökéletes választás.

Mikor végeztem a rendeléssel, a szívem egy kicsit gyorsabban dobogott. Az esküvői fotónk, amit kiválasztottam, az első táncunkat örökítette meg. A mosolyunk, a boldogságunk, a szemünkben ragyogó fény - mindez a képen volt. Nem volt egyszerű fotó, hanem egy történet, és most azt készültem megörökíteni a falunkon.

 

Amikor megkaptam a kész vászonképet, úgy éreztem, mintha egy darab a mi történetünkből került volna ki a világosságba. Ahogy a kép a falon lógott, láttam, hogy nem csak egy kép, hanem egy élet, egy történet. És mindez a mi kapcsolatunkat szimbolizálja.

Így ünnepeltük a tizedik házassági évfordulónkat. Nem csak egy vászonképpel a falon, hanem egy igazi műalkotással, ami a mi történetünket hordozza magában. És ha megnézem ezt a képet, mindig emlékeztet, hogy a mi történetünk is egy igazi tündémese, egy festmény.”