Milyen képből lehet vászonképet készíteni?

Ahhoz, hogy a kiválasztott kép olyan csodásan fessen a faladon, mint ahogy azt elképzelted, fontos, hogy megfelelő minőségű legyen az eredeti kép is.

Természetesen gyártás előtt minden egyes feltöltött képet személyesen ellenőrzünk, hiszen nekünk is az a célunk, hogy a megrendelőink olyan emléket tehessenek a falukra, melyben minden nap öröm gyönyörködni. Összeírtunk pár tippet, hogy megkönnyítsük a megfelelő fényképválasztást.



1. Lehetőség szerint eredeti fénykép legyen. Egy közös emlékről készült vászonkép a tökéletes ajándék, amivel meglephetjük szerettünket. Mivel nem akarjuk elrontani a meglepetést, nyilván nem kérhetünk az ünnepelttől fényképet, nehogy gyanút fogjon. Ilyenkor a leleményes ember felmegy a facebookra, és onnan tölti le a képet. Ez azonban nem a legjobb megoldás, hiszen a facebook minden feltöltött képnek lecsökkenti a méretét és a minőségét. Próbáljunk meg inkább titokban egy közös ismerőstől, az ünnepelt párjától vagy szüleitől elkérni a fényképet.



2. Ha mi készítjük a képet, figyeljünk a fényekre. Sötét, szemcsés, árnyékos fényképből sajnos nem lehet szép vászonképet készíteni. Ha este fényképezünk, próbáljuk meg minél jobban megvilágítani a teret; ha verőfényes napsütésben, ne állítsuk az embereket nappal szembe, hiszen senki sem akar hunyorgó képet magáról.



3. Ha emberekről készült vászonképet szeretnénk csináltatni, ideális, ha az emberek a kép közepén, a fókuszban vannak, és egyik ember keze vagy lába sem fut ki a kép széléig - nincs senki "félig levágva". A fénykép kifut a vászonkép keretére is, és  ez a kifutás sokkal szebb, ha a háttérből kialakítható, mintha egy testrész folytatása lenne.



4. Sajnos azt nagyon nehéz megmondani, hogy mekkora felbontás szükséges ahhoz, hogy egy fényképből jó minőségű vászonfotó készülhessen. Általánosságban elmondható, hogy minimum 1 Mb az optimális méret, de minél nagyobb vászonképet szeretnél, annál nagyobb felbontás szükséges. De ne aggódj, ezért vagyunk mi, hogy leellenőrizzük, és felajánljuk neked a legjobb megoldást ahhoz, hogy álmaid képe a faladra kerülhessen!