Blog

 • Lánykérés vászonképpel

  Úgy érzed, eljött a nap, hogy feltedd kedvesednek azt a bizonyos kérdést és lánykérést tervezel Valentin-napra? Akkor ez a “kisokos” neked készült!
 • Ételfotók - ételfotózás

  Egy évtizeddel ezelőtt még nem létezett az ételfotózás, mint önálló műfaj. Manapság azonban a közösségi média olyan hatással van már ránk, hogy akár hobbiból, poénból, akár marketingcélok miatt is fotózunk ételeket. Az egyre profibb kamerával felszerelt okostelefonok világában már az is előfordulhat, hogy mellőzhetjük a fényképezőgépet. Azonban itt is sok elem van, amiket elkerülhetetlen megtanulni, ugyanis az ételfotózás speciális és igen bonyolult területe a fényképészetnek.
 • Családi képek készítése

  Hogyan készíthetsz profi családi képeket, amelyeket aztán kinyomtatva a falatokra kitehetsz? Ebben segítünk ezzel a bejegyzésünkkel, reméljük sok hasznos tippet, ötletletet fogsz benne találni?! :)
 • “… és a kép felkerült a piros falra…”

  Talán sok szülőnek lehet ismerős ez a mondat, aki néhány évvel ezelőtt Bartos Erika: Anna, Peti, Gergő - könyvsorozatát olvasta gyermekének. A könyvek - szinte - minden fejezetét egy családi fotó ihlette, és minden fejezet utolsó mondata a blogbejegyezésünk címe volt (najó, néha nem piros volt a fal, hanem sárga vagy zöld…).

 • Készülj fel a nyaralásra, gyárts jó képeket!

  Nyári élmények megőrzéséhez sokaknak elengedhetetlen egy szép kavics vagy kagyló, esetleg egy hűtőmágnes az adott üdülési helyszínről, de vannak, akik jelvényeket, matricákat, tekerhető érméket gyűjtenek a kirándulásokról, nyaralásokról. Változatos az emlékek tárháza, hiszen az is változó, kinek mi a fontos, kinek mennyi helye van, ki milyen (és milyen mértékű) gyűjtőszenvedélyt örökölt.

 • Milyen méretekben rendelhetsz vászonképet?

  Karácsonyi, klasszikus, szöveges, LED-es, hatszögletes,... számos verziója létezik a vászonképeknek nálunk és mindez többféle méretben kapható. Most szeretnénk megkönnyíteni neked a választást, hova milyen méretű képet javaslunk.

 • Gyermekrajzok a falon? Miért is ne?!

  Ugye, a te szüleid is féltve őrizgették első rajzaidat, amiket hazahoztál az óvodából? Talán a szoba falára is kitették? Vagy a konyhát díszítette a műalkotás?
 • Mivel rögzítsük fel a falra a képet?

  Ha képekkel, poszterekkel, festményekkel, fotókkal díszíted az otthonod falait, egyedivé varázsolhatod a teret, és ezzel sokkal otthonosabban érezheted magadat a lakásodban. Ehhez azonban kellő körültekintés szükséges, hiszen bizonyára te sem szeretnél kárt tenni a falakban – főleg, ha albérletben élsz. 

 • Karikatúra mint ajándék

  A karikatúra a képi ábrázoló műfajok standup-ja. Ahogy A.Carracci egy kérdéssel kifejezi: “Nem ugyanaz a karikaturista feladata, mint a klasszikus művészé? Mindkettő meglátja a tűnékeny igazságot, ami a puszta külső megjelenésnek a felszíne alatt rejtőzik”.
 • Szakértőinktől - hogyan NE romoljon a minőség?

  Azt már tudjátok bizonyára, hogy ha például messengeren küldünk át egy fotót vagy közösségi oldalakra tesszük fel és onnan menti le a címzett (vagy más), akkor a program kicsit lebutítja a fotót, a “befogadóképesség” miatt kisebb méretűre igazítja, így a másolat már valóban “csak másolat” lesz, soha nem olyan éles, az eredetivel megegyező felbontással rendelkező.

 • Portréfotózás alapjai

  A portréfotózás célja ugyanaz, mint a portrézásé a képzőművészetben. A fényképezésnek egy olyan típusa, amelynek célja egy személy vagy embercsoport személyiségének megragadása. Ehhez szükséges a hatékony megvilágítás, háttér és pózok megfelelő megválasztása. A portréfotó lehet művészi vagy üzleti jellegű.

 • Mi a vakráma? Lehet-e keretezni később?

  A vakrámára feszítés a vászonra készült festmények és nyomatok klasszikus, megszokott módja annak, hogy a képeket a falunkra tudjuk illeszteni. Akár klasszikus olaj- vagy akrilfestményt, akár a manapság nagyon trendi vászonra nyomtatott fotót fel lehet rá feszíteni. A jó hír az, hogy később is tudod kereteztetni, ha jelenleg erre nincsen időd vagy “kereted”.... érted!? Kereted! :)