Szandra levele

Szandra vagyok, egyetemista. Gondolhatjátok, hogy nem vagyok nagyon anyagilag eleresztve. Hétvégéken egy pizzériában dolgozom, hogy ne szegény szüleimet terheljem minden költségemmel. Mondjuk imádok főzni és szerencsére itt nem csak pizzát készíthetek, mert a séf szárnyai alatt egyéb ételeket is készítünk. Vidékiek vagyunk, nagy a családi ház, apu, anyu, nagyszülők egy házban, én meg itt Pesten albérletben.


A lényeg, hogy tavaly már nagyon elegem lett amikor meghallottam azt a szót, hogy Karácsony. Szegény édes nagyszülőknek nem tudtam, hogy mit vegyek. Megint a tatáimnak a 20. pár karácsonyi zoknit? Nagyiéknak meg a nyolcvanezredik tálat vagy vázat vagy mit? Valami igazán trendi, de nagyszülőknek is adható és valami igazán személyessel akartam végre meglepni őket. Tényleg nagyon nagy szerencse, hogy mind a két nagyszülői pár még él szeretetben, egy helyen a szüleimmel. Mindenkinek megvan a helye, élettere a többszintes házunkban. Az alsó szint a nagyszülőké. Van egy nagy közös tér még ott, ahol együtt étkezünk, leülhetünk beszélgetni, TV-t nézni, stb. Az első szinten laknak anyuék, én meg a tesóm a padlástérben kialakított lakrészekben. Szóval, mindenki elfér és mindenkinek teljesen klassz. A két kis párnak valami közös emléket szerettem volna, ami boldoggá teszi őket és amire ha ránéznek az egész közös életük boldogságát kifejezi. Jártam a vásárokat, de semmi. Elmentem üzletekbe. De semmi. Persze, iszonyat összegeket elkölthettem volna bárhol, de nincsenek iszonyat összegeim. Szóval, elég nyomorultúl éreztem magamat és igazából már időm sem sok volt. 


Találkoztam egy barátnőmmel, akivel együtt jártunk még anno szakács tanfolyamra. Beültünk egy étterembe ebédelni. Beszélgetés közben feljött a szó arról, hogy ki miket vásárolt a rokonainak, barátainak Karacsonyra. Akkor meséltem el, hogy fogalmam sincsen, hogy mit vegyek a nagyszülőknek. Neki is elmondtam, hogy mit szeretnék és hogy totál tanácstalan vagyok. És akkor ajánlott Benneteket nekem. 


Elmeselte, hogy már többször is készíttetett képeket veletek és gyorsan egy kis bemutatót is tartott. Hú, de megkönnyebbültem! Tudtam, hogy ez lesz az… VÉGRE!!! Este miután hazaértem, megkerestem az oldalatokat. Az általatok kínált ajánlatokat is végig lapozgattam és összeállt a fejemben, hogy mit szeretnék. Lázasan kerestem olyan képeket a nagyszüleimről, ahol együtt vannak egy boldog pillanatban. Nem unalmas képeket, hanem amelyiken tényleg együtt boldogok. Választottam gyönyörű idézeteket, mert arra gondoltam, hogy szöveges képet szeretnék nekik adni. Az összeállításaimat elküldtem Nektek. És végre minden a helyére került 😊


Ezer köszönet a sok tanácsért és segítségért! Nagyszüleim a lehető legszebb ajándékot kapták Karácsonykor. Mindenkinek ajánllak azóta Benneteket! Pontosak, segítőkészek vagytok. Azt kaptam, amire számítottam😊 Örömet a nagyszüleimtől, amihez Ti nagyban hozzájárultatok❤️


Szandra